Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

5 φράσεις που πρέπει να λέμε στο παιδί μας κάθε πρωί

  • Αχ, πόσο σε αγαπώ! - Με το να λέμε στα παιδιά μας ότι τα αγαπάμε, τα κάνουμε να νιώθουν ασφαλή, ήρεμα και ευτυχισμένα. Τα κάνουμε να χαμογελάνε!
  • Τί όμορφος/η που είσαι! - Έτσι βοηθάμε το παιδί μας να έχει αυτοπεποίθηση και συμβάλλουμε στο να διαμορφώσει μία καλή εικόνα για τον εαυτό του.
  • Ας φάμε ένα καλό πρωινό! - Είναι σημαντικό για τα παιδιά να παίρνει όλη η οικογένεια μαζί το πρωινό στο τραπέζι. Έτσι τους δίνουμε το καλό παράδειγμα και θα αποκτήσουν μία υγιή συνήθεια που θα τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή. Ταυτόχρονα, ξεκινάνε την ημέρα τους με ενέργεια, η οποία και βελτιώνει τη συγκέντρωσή τους στο σχολείο, τη διάθεσή τους και την σωματική τους αντοχή. Και είναι ένα τόσο γλυκό ξεκίνημα για όλη την οικογένεια.  
  • Τί θα κάνετε στο σχολείο/νηπιαγωγείο σήμερα; - Έτσι δείχνετε ενδιαφέρον για τη ζωή του παιδιού σας εκτός σπιτιού, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνετε το παιδί σας να νιώθει υπεύθυνο για το υπόλοιπο της ημέρας του μέχρι να γυρίσει σπίτι, να ωριμάζει.
  • Να έχεις μία υπέροχη μέρα σήμερα! - Να είστε ενθουσιώδεις με τα παιδιά σας, να τα ενθαρρύνετε να είναι δημιουργικά, να σηματοδοτείτε το ξεκίνημα της ημέρας τους με γέλιο, λάμψη και χαμόγελα! Μαζί με ένα πρωινό φιλί, είναι το τέλειο ξεκίνημα της ημέρας για όλους μας!
Πηγή: childandplay.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου